Qoraqalpoqlarning joylashuvi va bo‘linishiga oid ma’lumotlar tahlili (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada qoraqalpoqlarning Orolbo‘yi va Sirdaryo orti sahrolaridagi qadimiy joylashuvi va ularning tarixiy rivojlanishi yoritiladi. Asosan, qoraqalpoqlar o‘z etnik guruh sifatida qanday shakllanganligi, ko‘chmanchilik davrida Volga, Ural, va Sirdaryo hududlarida qanday joylashgani, va turli tarixiy bosqinchilik davrlarida ular qanday o‘zgarishlar kechirgani haqida ma’lumot beriladi. Maqolada qoraqalpoqlarning Rossiya imperiyasi bilan aloqalari, xo‘jalik faoliyatlari, jumladan dehqonchilik, chorvachilik, baliqchilik, va o‘zaro iqtisodiy aloqalari haqida ham so‘z yuritiladi.