MEYDZI DAVRI TA'LIM ISLOHOTLARI: YAPONIYA TARAQQIYOTINING POYDEVORI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Meydzi davridagi ta’lim islohotlari,Yaponiyani g'arb andozasi asosida zamonaviy davlatga aylantirish yo'lidagi urinishlar haqida so'z yuritiladi.Jumladan 1872-yilda qabul qilingan "Ta'lim buyrug'i" (Gakusei) islohoti orqali ta'lim tiziming tubdan o'zgartirilishi va Yaponiyada birinchi marta majburiy boshlang'ich ta'lim tizimining joriy etilishi natijasida har bir bola 6 yoshdan 14 yoshgacha ta'lim olish huquqiga ega bo'lishi haqida ma’lumot beriladi.