АРАБ МИЛЛИЙ ИДЕНТИФИКАЦИЯСИНИ ТАДҚИҚ ЭТИШНИНГ НАЗАРИЙ ЖИҲАТЛАРИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
мақолада сиёсий фанларда идентификация тушунчасининг аҳамияти ва унинг замонавий талқинлари таҳлил қилинган. Идентикликнинг шаклланиш жараёнлари, унинг турлари ва даражалари ўрганилган. Глобаллашув шароитида миллий давлат идентиклигининг трансформацияси ва унинг оқибатлари кўриб чиқилган. Халқаро муносабатлар назариясида идентикликни концептуаллаштириш масалалари ёритилган. Ташқи сиёсат идентификациясининг моҳияти ва тузилиши таҳлил этилган. Идентикликни ўрганишнинг замонавий ёндашувлари, жумладан, кўп даражали моделлар ва дискурсив ёндашувлар тадқиқ этилган. Идентикликнинг барқарорлиги ва ўзгарувчанлиги омиллари аниқланган. Миллий идентикликни мустаҳкамлаш ва давлат хавфсизлигини таъминлаш бўйича тавсиялар берилган, модернизация жараёнларининг идентикликка таъсири ўрганилган.