ODDIY IGIR (ACORUS CALAMUS L.)NING TARKIBI VA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYA (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Mamlakatimizning boy o‘simlik dunyosida olti mingdan ortiq turli xil o‘simliklar mavjud, ular orasida dorivor o‘simliklar ham bor. Bunday o‘tlar ekologik toza bo‘lib oziq-ovqat, aromatik va farmatsevtika mahsulotlarini ishlab chiqarish uchun xom ashyo sifatida ishlatiladi. Ushbu maqolada oddiy igir o’simligini bioekologiyasi, plantatsiyasini tashkil etish bo’yicha agrotexnik chora tadbirlar va xom ashyosini tibbiyotda qo’llanilishi to’g’risida malumotlar berilgan.