O‘QUVCHILARNI JISMONIY TARBIYA FANI DARSLARIGA BO‘LGAN FAOLLIKLARINI OSHIRISH USLUBLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Bugungi kunda sportchi shaxsiga nisbatan e’tibor va talablar majmuida bolalar sportidagi iqtidor va malakalarni saralash nazariyasining yuzaga chiqarishga alohida urg‘u berilmoqda. Bolalarni sportga saralash nazariyasining boshlanish davri 60-yillar o‘rtalarida Rossiya va chet mamlakatlarda boshlanganligiga qaramasdan, bugungi kunda eng dolzarb muammolar qatorida o‘rin olgan