МАКТАБ ЁШИДАГИ БОЛАЛАРДА РАХИТ АСОРАТЛАРИНИНГ УЧРАШИ. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Рахит – бу D витамини етишмовчилиги ёки унинг метаболизми бузилиши натижасида юзага келадиган касаллик бўлиб, асосан болаларда учрайди ва суякларнинг минераллашувини бузади. Ушбу мақолада мактаб ёшидаги болаларда рахитнинг асосий асоратлари, уларнинг клиник кўриниши ва олдини олиш чоралари кўриб чиқилади.