XIX-XX ASRLAR O‘ZBEK DOSTONCHILIGIDA SHARQ MUMTOZ DOSTONCHILIGI AN’ANALARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqiolada XIX-XX asrlardagi adabiy jarayon, madaniy muhitning dostonlarda aks etishi, mumtoz adabiyotimiz durdonalari bo‘lmish Miriyning “Rustam va Suhrob”, “Majiddin va Faxrunniso”, “Rustam va Suhrob”, Havoiyning “Jangnoma”, Furqatning “Suvorov haqida”, “Yunon mulkida bir afsona”, “Bir mojaro”, Xiromiyning “Chor darvesh”, Uvaysiyning “Shahzoda Hasan haqida” dostonlarining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari tadqiq etilgan. Mazkur dostonlarning adabiyot va til oldida turgan muammolarni hal qilishda qay darajada ahamiyatga ega ekanligi ko‘rib chiqilgan.