OʻZBEKISTONDA GENDER TENGLIGI VA UNING HUQUQIY ASOSLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Gender tengligi yoki ayol va erkaklarning teng huquqliligi. Bugungi kunda ayol va erkaklarning huquqlari, erkinlik va majburiyatlari Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida aniq va ravshan qilib belgilab qoʻyilgan. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda gender tengligi va uning huquqiy asoslari haqida soʻz yuritiladi.