KREDIT SHARTNOMASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Kredit shartnomasi moliya tizimidagi asosiy hujjat bo'lib, kreditor va qarz oluvchi o'rtasidagi shartlarni rasmiylashtiradi. Ushbu maqolada kredit shartnomalarining har tomonlama tahlili, ularning ahamiyati, tarkibiy qismlari va har ikki tomon uchun oqibatlari o'rganiladi. Mavjud adabiyotlarni har tomonlama ko'rib chiqish va amaliy mulohazalarni tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot kredit shartnomalarining murakkabliklarini tushuntirish, muzokaralar strategiyasi, huquqiy himoya va risklarni boshqarish bo'yicha tushunchalarni taqdim etishga qaratilgan.