ASOSSIZ BOYLIK ORTTIRISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Asossiz boylik orttirish - bu bir taraf boshqa taraf hisobidan nohaq foyda ko‘radigan, uzrli sabablar bo‘lmagan holatlarni ko‘rib chiqadigan huquqiy tushunchadir. Ushbu maqola asossiz boylik orttirishni chuqur o'rganib chiqadi, uning kelib chiqishi, huquqiy tamoyillari va turli yurisdiktsiyalarda qo'llanilishini muhokama qiladi. Tegishli adabiyotlarni va amaliy tadqiqotlarni ko'rib chiqish orqali ushbu tadqiqot asossiz boyitishning murakkabliklarini yoritib beradi va uning shartnomaviy va restitusion kontekstdagi ahamiyatini ta'kidlaydi. Asosiy belgilovchi omillar va natijalarni tahlil qilib, ushbu maqola asossiz boyish va uning sud jarayonlarida adolat va tenglikni ta'minlashdagi rolini tushunishni kuchaytirishga qaratilgan.