(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada asosiy vositalarni baholash xususiyatlari ko’rib chiqiladi, asosiy vositalar qiymatining pul ifodasining mohiyati ochib beriladi - ularning umumiy hajmi, dinamikasi, tuzilishi yoki tayyor mahsulot tannarxiga o’tkaziladigan qiymatini aniqlash uchun zarur.