(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Video o‘yinlar sanoati 214,2 milliard dollarga baholanmoqda. 2022-yilda video o‘yinlar kontentidan tushgan daromad 47,48 milliard dollarni tashkil etdi, bu 2021-yildagi 50,83 milliard dollarlik daromaddan 6,6 foizga kamaydi. Mamlakatlar bo‘yicha daromad haqida gapiradigan bo‘lsak, Xitoy 2022-yilda 45,8 milliard dollarni tashkil etgan holda o‘yinlardan eng ko‘p daromad topgan davlatga aylandi. AQShdagi geymerlarning taxminan 48% ayollar va 52% erkaklar tashkil etadi. O‘yin sanoati suratga olingan o‘yin-kulgi va musiqa sanoatini birlashtirgandan ko‘ra ko‘proq daromad keltirdi. Global o‘yin sanoatining o‘sishi 2021-yildagi 229,16 milliard dollardan 2028-yilda 545,98 milliard dollarga yetib, yillik o‘sish 13,20% bo‘lishi kutilmoqda.