(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Munavvara Yoqubbekova o‘zining ilmiy ishida o‘xshatishlarni ikki turga bo‘ladi. Badiiy ko‘chimlarni ham yuzaga kelishini an’anaviy va favqulodda ko‘chimlarga ajratib o‘rganish maqsadga muvofiq. An’anaviy ko‘chimlar nafaqat zamonaviy, balki mumtoz she’riyatimizda, qolaversa, folklorda uchrashini ham bilamiz. Bu ko‘chim jonli so‘zlashuv tili va muloqot vositasiga aylangani shoirlar ijodiga kirishini tezlashtiradi. An’anaviy ko‘chimlar har bir davr shoirlariga ilhom beradi. Yurakdagi his-tuyg‘ularini so‘zga olib chiqishi uchun asos bo‘ladi. She’rning qofiyalanishida ijodkor o‘ylagan ma’noni yuzaga chiqarishda tayanch bo‘lib xizmat qiladi