(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
O‘zbek tilshunosligida lotin tilidan kelib chiqqan, o‘zbek tiliga rus va ingliz tillari orqali kirib kelgan kamida uchta - adaptasiya, assimilyasiya va integrasiya atamalari, hamda moslashtirish, o‘zlashtirish, mustahkamlash so‘zlari qabul qiluvchi tilning muvofiq me’yorlari va undagi leksik semantikaning shakllanishiga nisbatan o‘zlashtirilgan birliklarning fonetik, grammatik xususiyatlarini maksimal yaqinligini ko‘rsatish uchun ishlatiladi.