(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
IX-asrda Bolgar podsholigining ichki nizolardan olib chiqib Bolqon yarimorolida ustinlikka erishtirgan va Vizantiya imperiyasi ustidan g‘alabalarga erishgan Krum davrida bolgarlarning siyosiy yuksalishi qonun chiqaruvchi, slavyan va bolgarlarning o‘zaro birlashuv davlatini tashkil etgan keng yoritiladi.