(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Bilamizki, hozirgi kunda ko’plab insonlar til o’rganishga e’tibor qaratmoqdalar va ular til o’rganish ko’plab imkoniyalatlar ochishini bilishadi. Ayni damda O’zbekistonda ham til o’rganishga bo’lgan qiziqish va talab ortib bormoqda. Hozirda e’tibor bersak yoshlar hamda katta yoshdagi insonlar ham tillar o’rganishni xohlaydilar.Ular o’zlarining qiziqishi va muhimliliga ko’ra rus tili, ingliz tili, koreys tili va boshqa tillarni o’rganishmoqda . , Til bilgan el biladi “ degandek biror bir til o’rganish katta imkoniyatlarni ochiladi.Chet ellarga sayohatga chiqqanda yoki chet davlarlariga o’qishga borganda juda katta foydasi tegadi. O’sha mamlakat insonlari bilan muloqot qilish , o’z fikrlaringizni erkin bayon qilish imkoniyatini beradi.Til bilish insonlarni o’zga mamlakatlarda turli muommolar kelib chiqishidan himoya qiladi desak adashmaymiz.Barchamiz bilamizki,qandaydir til o’rganish , unda xato qilmay fikrimizni aniq , ifodali bayon qilish uchun uning grammatikasini o’rganishimiz kerak. Biroq hozirgi kunda ko’plab til o’rganuvchilari biror bir til o’rganish uchun uning gramatikasini o’rganish muhim emas deb bilishadi va o’z fikrlarini , barcha insonlar o’z ona tilisini grammatika o’rganmasdan turib ham bemalol gapira oladi, o’z fikrini bayon qila oladi “ degan g’oya ostida targ’ib qilishmoqda.