(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Bu ilmiy maqolada asosiy e’tibor jamiyatning asosiy bo‘g‘ini bo’lgan oila va oilaviy munosabatlarga qaratiladi. Oila tushunchasi va uning turli xalqlardagi ko’rinishi yoritilgan. Shuningdek, oilaning vujudga kelishi,uning mustahkamligini ta’minlovchi omillarga ham alohida to’xtalib o’tilgan. Mazkur maqola jamiyat barqarorligini ta’minlashda oilaning rolini ko’rsatishga xizmat qiladi.