(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Мазкур мақолада гидротехника иншоотларини лойиҳалаш ва қуриш ангиқлигини ошириш борасида илмий изланишларнинг натижалари келтирилган. Бундан ташқари годротехника иншоотларининг вертикал чўкиши ва горизонтал силжишини мониторинг қилиш борасидаги назарий хисоб-китоб ишларини таҳлил қилиш ва йўл қўярли ўрта квадратик хатосини аниқлаш ҳамда аниқлик даражасини олишириш борасидаги таҳлиллар келтирилган.