(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Konstitutsiyamizda fuqarolarimizni nafaqat O‘zbekiston hududida, balki uning chegaralaridan tashqarida ham huquqiy himoya qilish va homiylik qilish, ularning yashash huquqi har bir insonning asosiy huquqi ekanligi, hech kimsiz bo‘lolmasligi mustahkamlab qo‘yilgan. Ularga qonun, jamiyat va davlat asosida bevosita vakillari orqali o‘z ishlarini boshqarishda ishtirok etish, mulkdor bo‘lish, mehnat qilish, dam olish, o‘qish huquqlari kafolatlanadi. Ushbu maqolada yangi Konstitutsiyaga kiritilgan asosiy o‘zgartirish va qo‘shimchalar yoritilgan