(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Sulton Saodat maqbarasi Surxondaryo viloyati Termiz shahrida joylashgan ko‘hna bir me’moriy obida hisoblanadi. Tarixiy yodgorliklarni bugungi kundagi mavqeyini oshirish va turizmni yaxshilash uchun bino qayta ta’mirdan chiqqan. Yorqin gumbazlari ham tarixiy hunarmandlarning mahoratini ochib bergan. Bezak uchun qo‘yilgan juft-juft g‘ishtlari bilan ajralib turuvchi ushbu maqbara hozirgi kunda eng qadimiy inshoot deb e’tirof etiladi.