(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Surunkali gepatit- jigarni yallig‘lanishi bilan belgilanib, uning ishini buzilishi bilan, to‘qima va hujayralarni baravariga shikastlanishi bilan, distrofik zararlanishi bilan, pariyetal yo‘lining gistio-limfotsitlar hujayralar bilan qoplanishi hamda bu yerda oz miqdorda qo‘shimcha hujayralar paydo bo‘lishi bilan belgilanadi.Bu kasallik, klinik turg’un gepatosplenomegaliya, giperfermentemiya va disproteinemiya, ko’pincha progredient, progressirlanuvchi kechishga ega, ba’zida sirroz shakllanishigacha olib keladigan jigardagi uzoq davom etuvchi (6 oydan ko’proq) distrofik, proliferativ, yallig’lanishli jarayon.Ushbu maqolada bolalarda uchraydigan surunkali virusli gepatitlar haqida ma’lumot berilgan.