(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Ушбу мақолада Бухоронинг манғитлар ҳукмронлиги тарихи қўшни хонликлар, хусусан, Қўқон хонлигида ёзилган асарлар асосида ёритилган. Жумладан, Қўқон тарихчиларидан Муҳаммад Ҳакимхон ва Аваз Муҳаммад Аттор Хўқандий каби тарихчилар асарлари ҳақида маълумот берилган.