(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Bilamizki, ona tili har bir fanning, har bir sohaning asosi hisoblanadi. Qaysi kasb egasi bo’lmasin, u matematikmi yoki kimyogar o’z ona tilini puxta bilmasa, demak, o’z sohasini ham yetarli darajada egallay olmaydi. Bu fanni bolalarga-maktab o’quvchilariga o’rgatish ayniqsa muhimdir. Quyida ona tilini o’quvchilarga samarali o’rgatishni umumiy o’rta ta’lim maktablarining 7-sinfiga moslashtirilgan holatida ko’rib chiqamiz.