(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada harbiy xizmatchi sportchilarning jismoniy chiniqishlarini mustahkamlash, jismoniy yuklamalarga chidamliligini oshirish, yuqori professional natijalarga olib keladigan motivatsiyani shakllantirish, o‘z Vatani va shu bilan birga, jamoasi sharafini munosib himoya qilishga, jismonan yetuk va irodali fazilatlarni rivojlantirishga qaratilgan. Shuningdek, harbiy xizmatchi sportchilarning jismoniy chiniqtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.