(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
O‘rta Osiyoning markazida joylashgan jannatmakon O‘zbekiston hududida moziyga bo‘ylashgan o‘ziga xos tarixga ega bo‘lgan ziyoratgoh va qadamjolar mavjud. Shunday ziyoartgohlardan biri Jizzax viloyati Forish tumanidagi Mojurum qishlog‘idagi Hazrati Zaynulobidin ziyoratgohidir. Bunday qadimiy tarixga ega bo‘lgan ziyoratgohlarni o‘rganish ularning tarixini bilish bizning ota-bobolarimiz qanaday buyuk avliyo mo‘tabar zot bo‘lganligini anglashga katta yordam beradi