(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Barcha davrlarda shundan kelib chiqib ayniqsa bugungi davrda butun dunyo mamlakatlari uchun qolaversa mamlakatimiz uchun yoshlarimizni harbiy vatanparvarlik ruhida tarbiyalashga bo’lgan talab va ixtiyoj kun kunsayin ortib bormoqa. Inson tanasini kelishganligi va baquvvatligi badan tarbiyasi va moddiy ixtiyotlari bilan bo’lsa bo’lsa, inson uchun eng muhim oziqadan biri ma’naviy oziqadir, bu oziqa orqali inson qalbi ravshanlashadi va qalbdan nurlarning tarqalishi vujudga keladi. Quyoshning tong sahardan baland adirlikdan va osmon o’par harsang toshlar ortidan taraloyotgan nurlari yer zamida mavjud bo’lgan barcha tirik mavjudodlarga o’zining iliqlik nurini sochadi. Shundan kelib chiqib inson qalbidan taralayotgan ma’naviyat nurlar beqiyos kuch bag’ishlaydi, aynan manashu kuch hich bir tarozi pallasi bilan o’lchab bo’lmaydigan vatanparvarlik tuyg’usidir.