(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Shamollash kasalliklaridan yetarli darajada davolanmaganda og‘ir respirator asoratlar rivojlanishi va o‘pkani surunkali kasalliklari, masalan, pnevmoniyani kuchaytirishi mumkin. Xo‘sh, pnevmoniya nima, undan qanday saqlanish lozim?Ushbu maqolada pnevmoniyaning turlari, qo’zg’atuvchilari, o’tkir asorati va undagi terapevtik muolajalar haqida ma’lumot berilgan.