(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi hududidagi yer, yer osti boyliklari, ichki suvlar, havo havzasi, o‘simlik va hayvonot dunyosi mulk huquqi obyektiga kiradi, tabiiy resurslar katta qismi, xususiylashtirilgan yerlardan tashqari barchasi O‘zbekiston Respublikasi mulki hisoblanadi. Quyida buni qonuniy isbotini ko‘rishimiz mumkin.