(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Xizmatlar sektori iqtisodiy o‘sishning asosiy drayverlaridan biriga aylanar ekan, raqobatbardoshlik masalasi “ko‘proq xizmat ko‘rsatish”dan “samaradorlik, sifat, innovatsiya va bozorga chiqish” darajasiga ko‘tariladi. O‘zbekiston milliy statistik relizlarida 2025-yil yanvar–sentabrda xizmatlar sektorida yaratilgan yalpi qo‘shilgan qiymat 612 179,6 mlrd so‘mni tashkil etib, 2024-yilning mos davriga nisbatan 8,7%ga oshgani; shu jumladan axborot va kommunikatsiya xizmatlari 21,1%ga o‘sgani qayd etilgan