(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda Yangi O‘zbekistonda III Renessans poydevorini yaratishning tarixiy zaruriyati, ijtimoiy-ma’naviy mohiyati va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Mavzu O‘zbekiston tarixida yuz bergan Birinchi va Ikkinchi Renessans tajribasi, bugungi islohotlar jarayoni, yoshlar tarbiyasi, ilm-fan, ta’lim, innovatsiya va milliy ma’naviyat taraqqiyoti bilan bog‘liq holda yoritiladi. Tezisda III Renessans g‘oyasi shunchaki tarixiy faxr yoki ramziy ibora emas, balki jamiyatni bilim, ma’rifat, kasbiy kompetensiya, vatanparvarlik, ijtimoiy mas’uliyat va inson qadriga asoslangan taraqqiyot bosqichiga olib chiqishga qaratilgan strategik maqsad sifatida baholanadi.