(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Korxona (firmaning) ma’lum bir davr mobaynida strategik holatini baxolash quyidagi ko‘rsatkichlarga asoslanadi: • Korxona (firmaning) nisbiy o‘lchami; • Korxona (firmaning) o‘sishi; • Bozordagi tovar va xizmatlarni sotishdagi ulushi; • Bozordagi pozitsiyai; • Korxona (firmaning) solishtirma rentabelligi; • Sof daromadi; • Korxona (firmaning) texnologik holat; • Tashqi ko‘rinishi; • Rahbariyat va peronal (kadrlar).