(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Мазкур ишда Навоий вилояти аҳолисига 2022–2024 йилларда кўрсатилган аллергология хизматининг статистик ва таҳлилий кўрсаткичлари ўрганилди. Аллергик касалликлар динамикаси, нозологик таркиби, ҳудудий, демографик ва экологик омиллар таъсири баҳоланди. Таҳлил натижасида аллергик патологиялар ўсиш тенденциясига эга эканлиги аниқланди ва ҳудудга мос ташкилий, диагностик ҳамда профилактик чора-тадбирлар таклиф этилди.