(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Zamonaviy kimyo texnologiyalari sanoatning turli tarmoqlarida muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada kimyo texnologiyalarining so‘nggi yillarda rivojlanishi, yangi yondashuvlar, innovatsion texnologiyalar va ularning sanoatga ta’siri tahlil qilinadi. Kimyo sanoati texnologik rivojlanishning asosiy omillaridan biri bo‘lib, yangi materiallar, ekologik toza ishlab chiqarish usullari, energiya tejash texnologiyalari va qayta ishlash tizimlarini ishlab chiqish orqali global muammolarni hal qilishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada kimyo sanoatidagi rivojlanishning asosiy yo‘nalishlari va istiqbollari haqida batafsil ma’lumotlar taqdim etiladi.