(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tinglab tushunishni o‘qitishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tinglash ko‘nikmasining til o‘rganish jarayonidagi ahamiyati, uni rivojlantirish usullari hamda samarali strategiyalar yoritilgan. Maqolada zamonaviy yondashuvlar, xususan, kommunikativ va strategiyaga asoslangan o‘qitish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, autentik materiallardan foydalanish, darsning bosqichlari (oldindan tinglash, tinglash jarayoni va undan keyingi faoliyat) hamda texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari tinglashni o‘qitishda interaktiv va o‘quvchiga yo‘naltirilgan metodlar samaraliroq ekanligini ko‘rsatadi.