(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada og‘zaki nutq kompetensiyasining lingvistik, psixolingvistik va pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Unda kompetensiyaning asosiy tarkibiy qismlari sifatida grammatika, leksika va fonetika o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik yoritiladi. Shuningdek, interfaol ta’lim metodlari, xususan keys-stadi va loyiha ishlari og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqotda nutq faoliyatining integratsiyalashgan yondashuvi hamda kommunikativ kompetensiyaning ta’lim jarayonidagi o‘rni asoslanadi. Natijada talabalarda og‘zaki nutq, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ochib beriladi. Maqola zamonaviy ta’limda nutqiy kompetensiyani shakllantirishning nazariy va amaliy asoslarini yoritadi.