(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada B1 (o‘rta bosqich) darajasidagi o‘quvchilarning tilga oid imkoniyatlari va o‘rganish jarayonini belgilovchi psixologik omillar integrativ yondashuvda tahlil qilinadi. Tadqiqot B1 bosqichini “elementar avtomatizm”dan “mustaqil muloqot”ga o‘tish nuqtasi sifatida ko‘rib, leksik-sintaktik repertuar kengayishi, xatolarning tabiatidagi o‘zgarish (grammatikadan diskursga), kommunikativ strategiyalar (parafraz, to‘ldiruvchi so‘zlar, kompensatsiya) hamda o‘z-o‘zini nazorat qilish (monitoring) mexanizmlarini ajratib ko‘rsatadi.