(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
:Ushbu maqolada adabiyotning yorqin namoyondalaridan biri Abdulhamid Sulaymon o`g`li Cho`lponning “ Kecha va Kunduz” romanidagi obrazlar tahlil qilinadi. Obrazlarni tahlil qilish jarayonida Cho`lponning yovuchilik mahoratiga bevosita guvoh bo`lamiz. Asar qahramonlarining sirli taqdiri orqali yozuvchi o`sha davr muhitini tasvirlab beradi.