(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o’quvchilarda liderlik sifatlarini shakllantirishning nazariy asoslari va amaliy mexanizmlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida liderlik faqat rahbarlik emas, balki tashabbuskorlik, mas’uliyat, tanqidiy fikrlash va jamoada ishlash qobiliyati bilan belgilanishi asoslab berilgan. Dars va darsdan tashqari faoliyatda qo’llaniladigan interaktiv metodlar, jamoaviy ishlar, rolli o’yinlar hamda turli yo’nalishdagi maktab loyihalarining o’quvchilar liderlik salohiyatini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy, ilmiy, madaniy va sport loyihalarining tarbiyaviy samaradorligi ko’rsatib berilgan.