(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
. Mazkur maqolada yozuvchi Ahmad A’zamning “Asqartog‘ tomonlarda” qissasi semantikasi, sintetik tabiati haqida so‘z yuritiladi. Qissada turli janrlar hamda turli ijodiy uslub va metodlarning sintezlashuvi kuzatilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, qissada sintezlashgan folklorizmlar: afsona, naql, maqol, hikmatli so‘z, xalq iboralari, qanotli iboralar bilan bir qatorda jahon adabiyotiga xos bo‘lgan psixoanalitik talqinlar, inson ruhiyatidagi mavhum qirralar, spontan hodisalarni real voqelikka bo‘lab talqin qilish kabi jihatlar aks etganligi tahlil qilinadi.