(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Markaziy bank tomonidan amalga oshiriladigan pul-kredit siyosati va uning asosiy instrumentlari nazariy hamda amaliy jihatdan keng yoritilgan. Pul-kredit siyosati mamlakat makroiqtisodiy barqarorligini ta’minlash, inflyatsiyani nazorat qilish, milliy valyuta barqarorligini saqlash va iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot davomida pul-kredit siyosatining mohiyati, maqsadlari, instrumentlari, ularning iqtisodiyotga ta’sir mexanizmlari hamda O‘zbekiston Respublikasi Markaziy banki amaliyotida qo‘llanilayotgan vositalar tahlil qilindi. Shuningdek, pul-kredit siyosati samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.