(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari faoliyatini moliyalashtirish tizimini takomillashtirishning ilmiy va amaliy yo‘nalishlari yoritiladi. Moliyalashtirishni faqat xarajatlarni qoplash sifatida emas, balki natijaga yo‘naltirilgan boshqaruv mexanizmi sifatida ko‘rib chiqish zarurligi asoslanadi.