(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Bodom, Raʼnodoshlar oilasiga mansub daraxt yoki butalar b o‘lib. Dunyoda bo‘ycha 40 ga yaqin turi maʼlum. Osiyo, Shimoliy hamda Markaziy Amerikada, Yevropaning janubida, Zakavkazye, Oʻrta Osiyoda keng tarqalgan. Oʻzbekistonda 4 turi mavjud.