(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Bugungi kunda dunyo qurilish sanoatida mavjud texnologiyalarni modernizatsiya qilish va yangilarini joriy etish orqali fizik va kimyoviy agressiv muhitlarga bardoshli, uzoq muddat samaradorligini saqlovchi, ekologik xavfsiz va iqtisodiy jihatdan maqbul qurilish materiallarini ishlab chiqishga katta e’tibor qaratilmoqda. Shu jihatdan oltingugurtli materiallar ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish, ularning tuzilishi hamda xossalarini aniqlash, yong‘inga bardoshliligini oshirish maqsadida reaksion faol organik modifikatorlarni qo‘llash dolzarb ilmiy-amaliy yo‘nalish sanaladi.