(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada iqtisodiyotning tarixiy rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitida iqtisodiy o‘sish jarayonlari tizimli va kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda agrar, feodal va kapitalistik iqtisodiy tizimlarning shakllanish xususiyatlari, ularning iqtisodiy munosabatlarga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, postindustrial jamiyat va raqamli iqtisodiyotning shakllanishi, raqamli texnologiyalarning ishlab chiqarish samaradorligi va innovatsion faollikka ta’siri ilmiy manbalar asosida asoslab beriladi. Maqolada raqamli iqtisodiyotning milliy innovatsion strategiyalardagi o‘rni va barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy jihatdan ochib beriladi.