(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari sharoitida tarbiyalanuvchilarning estetik–intellektual tafakkurini rivojlantirish masalasi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Estetik tarbiya va intellektual rivojlanishning o‘zaro uzviy bog‘liqligi asoslab berilib, maktabgacha yosh davrida ushbu jarayonni samarali tashkil etishning pedagogik shart-sharoitlari, metod va vositalari yoritilgan. Shuningdek, tarbiyachining kasbiy kompetensiyasi va ta’lim muhitining estetik-intellektual rivojlanishga ta’siri ochib berilgan.