(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada yetim hamda ota-ona qaramog‘idan mahrum bo‘lgan bolalarni ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash masalalari integratsiyalashgan yondashuv asosida tahlil etilgan. Tadqiqotda ijtimoiy himoya tizimining ta’lim, sog‘liqni saqlash, mehnat va ijtimoiy xizmatlar bilan o‘zaro bog‘liqligi yoritilib, bolalarning ijtimoiy himoyaga bo‘lgan ehtiyojlarini qondirishda kompleks choralar zarurligi asoslab berilgan. Maqolada bolalarni jamiyat hayotiga tayyorlash, ularning ijtimoiy faolligini oshirish va mustaqil hayotga moslashuvini ta’minlash bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar keltirilgan.