(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada byudjet tashkilotlarida mehnatga haq to‘lash tizimining nazariy va amaliy jihatlari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida mehnatga haq to‘lashning asosiy shakllari va turlari, jumladan tarif tizimi, lavozim maoshlariga asoslangan to‘lovlar, rag‘batlantiruvchi va kompensatsion to‘lovlarning iqtisodiy mohiyati yoritib berilgan. Shuningdek, byudjet tashkilotlarida ish haqi tizimini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar va ularning amaldagi mexanizmlari o‘rganilgan