(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada “baxt / happiness” konsepti ingliz va o‘zbek tillarida lingvomadaniy yondashuv asosida qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi — “baxt”ning semantik maydonini (emotsional holat, omad-taqdir, farovonlik, munosabatlar uyg‘unligi, axloqiy-ruhiy qoniqish) bo‘yicha xaritalash va har ikki tildagi asosiy leksik birliklar, frazeologizmlar hamda paremiologik ifodalar orqali konseptning madaniy “yuki”ni aniqlashdir