(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Bu maqolada o‘zbek xalqi tarkibidagi eng katta va qadimiy etnik guruhlardan biri bo‘lgan barlas urug‘ining o‘rganilishi, barlas atamasining kelib chiqishi, barlas urug‘ining tarmoqlari, ularning O‘zbekiston hududiga va unga tutash hududlarga kelib joylashuvi bo‘ycha mulohazlar bayon etilgan.