(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ishlab chiqarish jarayonlarida yuzaga keladigan texnik nosozliklarni oldindan aniqlashga qaratilgan sun’iy intellekt va mashinaviy o‘rganish algoritmlariga asoslangan intellektual diagnostika modeli ishlab chiqilgan. Tadqiqotda ishlab chiqarish uskunalaridan real vaqt rejimida olinadigan sensor ma’lumotlari (harorat, vibratsiya, bosim va elektr parametrlar) asosida nosozliklarni erta bosqichda aniqlash imkonini beruvchi mashinaviy o‘rganish usullari tahlil qilingan